Dziwne wypalanie DPF

Stuka, puka, kapie, cieknie...
cysiokysio
Świeżak
Posty: 43
Rejestracja: 15 sty 2019, o 22:48
Imię: Krzysiek
Chevi: Captiva 2.2D 2012r
Silnik:
Lokalizacja: Gałków Mały/Łódzkie
Kontakt:

Re: Dziwne wypalanie DPF

Post autor: cysiokysio » 7 cze 2019, o 18:36

Kontrolka zapala się dopiero jak kilka razy przerwiesz normalne wypalanie i wtedy nie powinno się gasić silnika aż lampka ta zgaśnie.
Ktoś na forum niedawno sprawdzał i wychodzi na to ze ogrzewanie się nie załącza podczas wypalania.

romsal
Świeżak
Posty: 19
Rejestracja: 25 wrz 2017, o 21:36
Imię: Romuald
Chevi: Captiva
Silnik:
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Dziwne wypalanie DPF

Post autor: romsal » 8 cze 2019, o 15:29

Czy ktoś znalazł sposób na podłączenie dodatkowej kontrolki , która załączała by się kiedy jest regularne wypalanie dpf.
Słyszałem , że w innych Chevroletach można podłączyć lampkę pod zasilanie ogrzewania tylnej szyby lub ogrzewanie lusterek.

przemo88
Bywalec
Posty: 121
Rejestracja: 8 paź 2016, o 22:22
Imię: Przemek
Chevi: Captiva
Silnik:
Lokalizacja: Włoszczowa
Kontakt:

Re: Dziwne wypalanie DPF

Post autor: przemo88 » 10 cze 2019, o 07:22

po co kontrolka, widać i słychać kiedy wypala się filtr. Jak zjedziesz do domu, a obrotomierz pokaże 1000 rpm to znaczy, że się wypala.

cysiokysio
Świeżak
Posty: 43
Rejestracja: 15 sty 2019, o 22:48
Imię: Krzysiek
Chevi: Captiva 2.2D 2012r
Silnik:
Lokalizacja: Gałków Mały/Łódzkie
Kontakt:

Re: Dziwne wypalanie DPF

Post autor: cysiokysio » 10 cze 2019, o 18:14

U mnie obroty nie wzrastają podczas wypalania.
Ja mam interfejs na bluetooth i apke na telefonie i sobie kontroluje poziom zapełnienia na bierząco.

romsal
Świeżak
Posty: 19
Rejestracja: 25 wrz 2017, o 21:36
Imię: Romuald
Chevi: Captiva
Silnik:
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Dziwne wypalanie DPF

Post autor: romsal » 12 cze 2019, o 15:30

Ja też czasami używam aplikacji " Dpf monitor lite". Jednak uważam że wygodniejsze jest jeżeli kontrolka się włączy podczas wypalania dpf niż co chwile gapić się w telefon.
A tak na marginesie czy ktoś z was używa icar pro do tej aplikacji ?
Ja chciałem wymienić swój interfejs na icar pro ponieważ ma dużo lepsze parametry niż icar 2 czy icar 3. Jednak nie jestem pewien czy zagada on z aplikacją Dpf monitor lite.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Captiva Mechanika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość